tisdag 29 april 2008

Så söt

...är väl detta lilla nyförvärv, en liten blomsterspruta i gammaldags tappning. Passande inredningsdetalj i mitt hem, och kanske också kan bidra till att hålla liv i för säsongen nyinskaffade blommor!


kram Johanna

Naturen exploderar


Sommarvärme ute, det spritter i benen på både stora och små och naturen fullkomligt exploderar! Vilken växtkraft...Med hjälp av kameran blir skärpan ännu tydligare...såklart det gör ont när knoppar brister...men ack så härligt! Vi lever dagarna ute så mycket det bara går nu. Njut & ät en extra glass - det är du värd!



Var ju på handelsträdgården i helgen...här nedan ser ni en av planteringarna...paprika och cocktailtomater, med lite sällskap av vitt såklart! Skall bli spännande att se om vi kan skörda framöver. Fortsättning följer!




kram Johanna

måndag 28 april 2008

Klädkaos & varma mackor!

Hela familjen sover till nära kl 8...helt otroligt! Känner mig utvilad - underbart! Vi har en riktigt skön dag med hemma fix och lite av varje. Jag börjar med projekt garderob...inser följande:

1. jag har extremt svårt för att göra mig av med kläder...
2. min passion för vita blusar och skjortor upptar STOR del av min garderob...
3. en hel del spontanköp gör att mycket inte passar ihop

Bestämmer mig IGEN för att börja ett nytt GENOMTÄNKT klädliv. Provar klänningar. Lycka att gå på bröllop om två veckor. Dessutom med en hel bunt gamla härliga vänner - upplagt för
riktigt bra fest! Behöver något snyggt som dessutom går att amma i...hmmm... Såg en råsnygg klänning igår i ett skyltfönster, lilla V protesterade i vagnen och det blev inget provat. Skall tillbaka till samma affär i morgon. Vi får se. Senaste tillskottet i min garderob är (ännu en) VIT blus, denna gång från Odd Molly. Dessa ljuvliga kläder! Så glad blir man av dem - särskilt av deras små "meddelanden"...så bra idé! Well...hann en tur till handelsträdgården också! Hem kom både grönt och blommigt! För både ute och inne! Kolla vilken skillnad på "före" och "efter" ampel i min lilla fönsternich på övervåningen:



Snabba mattipset...ikväll letade vi fram en äkta gammal smörgåsgrill a la början 90-tal! Helt klart poppis kvällsmat hos de små! Det gäller att hitta enkla vägar och inte göra livet allt för komplicerat - så hinner man med lite mamma lyx också! Som nu..te och choklad med mannen! Go kväll!

kram Johanna

söndag 27 april 2008

Sköna lördag

Loppis & lördagsgodis...och alla är nöjda och glada! Riktigt skön lördag med promenad i ljuvligt vårväder! Fyndade lite smått och gott till den söta lilla lekstuga som håller på att växa upp i trädgården med hjälp av svärfars händiga hand. Han har själv snickrat de allra sötaste fönster - eller hur? Mer bilder kommer framöver!

Eftermiddagen spenderades med goda vänner i trädgården på fika! Goda mackor och kladdiga chokladkakor! Choklad - avslutade den underbara middagen med tjejgänget i torsdags...Startade gjorde den med bubbel och goda snittar och därefter en ljuvlig sallad med bla fläskfilé, pasta, stekt hallumniost, apelsiner, mandelflarn och jordnötter (tror jag det var...). Efter det gino - vilken härlig efterrätt det är! Ja, att komma iväg en sväng ger ny energi och inspiration, både på mat och inredningsfronten! Härligt! Önskar Er en minst lika skön söndag!

kram Johanna

torsdag 24 april 2008

Jag känner livet i mej!

- "Mamma, jag känner livet i mig" ropade min något Madickeninspirerade 5-åring när vi njöt vårsolen härom dagen. Vist är det en träffande beskrivning på känslan av vår! Värmen, doften, ljuset...allt gör att det spritter i benen på både gammal och ung. Och vist är det underbart att se barnen jublande glada över vårens första maskros! Stannar du upp och tittar på maskrosor någon gång? De små undren är ofta de största.


Ikväll skall jag på tjejträff. Umgås i ett nätverk som träffas varannan torsdagkväll. Ofta ett studiebesök eller aktivitet och därefter god mat och härligt umgänge hemma hos någon av oss. Ett lyxigt andningshål! Lilla V får följa med - hon är ju så färsk, bara sex veckor och alldeles alldeles ljuvlig. Innan kvällen hade jag tänkt ta tag i min garderob...har den stora lyxen att vara ägarinna till en egen "walk in closet"...som visserligen behöver renoveras! Underbart ändå, men just nu i totalkaos. Mammakläder blandas med både vinter-sommar- och amningskläder...En rejäl vårstädning behövs alltså. Well...vi får se vad som hinns med mellan amningar, bus och kul med stortjejrna, kladdiga fingrar och mellanmål! Sköt om Dig!




kram Johanna

onsdag 23 april 2008

Friskt vågat - hälften vunnet!

Insprierad av andra härliga bloggar och lockad att testa internets möjligheter kastar jag mig nu handlöst ut i bloggvärlden...! Vad det blir och hur det blir...det får vi se! Vardagsbetraktelser ur livet som 3-barnsmamma blandat med inredningspassion och annat som gör livet ljuvligt! Projekt saknas ej hos mig....på en långpromenad med vagnen kan det fullkommligt koka över av idéer. Många startas glatt...birsten på tid gör sig påmind...och det tar ett tag innan de fullföljs! Well...dags för sagostund med 3-åringen, idag superförkyld och hemma ifrån dagis!
Sköt om Er!

kram Johanna