söndag 21 september 2008

Utmärkelse med utmaning...

Jag har fått en utmärkelse av Lina med bloggen Lilla Huset på Berget! Tack. Här ingår en utmaning...jag föll för den direkt. Utmaningen går ut på att skriva ner 6 saker som DU är LYCKLIG över.

En bra övning som alla borde göra, bloggare eller ej, så jag skickar den vidare till DEJ!





Jag är just nu lycklig över...

  • Mina tre underbara döttrar & min älskade man. Min allra käraste familj att dela livets alla stora och små händelser med. DET är lycka.

  • Min "storfamilj", dvs mina härliga tre syskon och mina föräldrar. Vad vore jag utan dem? Inte den jag är idag. Trygghet, glädje och inspiration. Och mycket mer.

  • Att jag har så många nära och kära vänner. Det är stort. Mäktig känsla.

  • Musik. Vilken källa. För alla åldrar. För alla tillfällen. För alla sinnesstämingar. Det finns alltid något som passar. Hemma hos oss varvas just nu mest Rigmor Gustafsson med ABBA, Georg Riedels Astrid Lindgrens skiva med "Fröken Sill & Herr Makrill, Carola och Amy, Lars Winnerbäck och Cobie Callait...

  • Att jag jag och min man igår kväll kom iväg på bio och såg filmen "Mamma Mia". Ett fyrverkeri av färger och en kavalkad av musikgodingar. Girlpower på riktigt! Vilken energi kick! Den ser jag igen. Och igen.

  • Att jag har börjat på yoga. Äntligen. Det känns helt rätt. Vill man ge mycket till livets alla delar måste man också fylla på. Det gör jag där.

...till sist...att jag har ett liv som ger mig utrymme att sitta så här och filosofera över Lycka. Med tanke på andra delar av världen känns det nästan oförskämt. Men så fint har vi det här. Och det är dagen idag vi har. Det gäller att ta vara på den och njuta av det vi har här och nu.


Tack & God Natt.

Kram
Johanna

söndag 7 september 2008

Ut ur garderoben...

...och in igen!


Söndag och regn. Tog tag i den stora klädrensningen...Började med lillans, oj vad fort stl 62 var förbi...Dags att växla upp. Lätt och lyxigt när man har lådorna fulla på vinden efter lilla V:s stora systrar. Därefter tog jag tag i deras. Ut med sommarkläder. Plats för nytt :-) Upp på vinden. Tänkte skapa ordning en gång för alla och märkte upp nya lådor, en för varje storlek typ. Så höll jag på. 110 upp, 104 till mitten tjejen, 92 upp och 68 ner! Under tiden roade sig tejerna med utklädningskläderna...så härligt att se på!




Min egen garderob kom jag aldrig till. Läste däremot i dagens GP där en medarbetare fått hjälp av en stilkonsult att rensa upp i garderoben. Ja tack!

Höst är härligt! Tänk vad årstiderna bjuder. Nu är det äpplen och svamp. Det första har vi i massor och använder. Det sista är jag kass på att hitta. Tack å lov andra kära i vår närhet som förser oss med detta guld ibland! Och fortfarande kan man skörda blommor i trädgården.












Gjorde musli i kväll. Superenkelt när man väl har provat. Jag gör oftast den ur boken "Kärlek, oliver och timjan". Perfekt med lite youghurt och bär till mellis. Själv tycker jag det är den bästa frukosten! Höstterminens start är ju ibland en miniversion av nyårsafton, dvs man tenderar att andas (eller tänka) lite nystart....med löften om en sundare vardag!


Önskar dig en skön vecka...

kram

Johanna

onsdag 3 september 2008

Heaven No 7...

...bröllopsdagsfirande!




I ett inlägg före sommaren berättade jag om vårt bröllopsdagsfirande i juli varje år. Vartannat år fixar min man, vart annat år fixar jag. Föregås av hemlighetsmakeri och är en överraskning för den som inte fixar. Alla nivåer är ok, såväl slott som koja! Till vårt sjunde bröllopsdagsfirande var min man festfixaren:
Ca 100 m i bil på väg från kommande dygns barnvakt stannar han bilen. Serverar mig god dryck, choklad och en tidning. Känns redan helt underbart! Får dessutom programmet i min hand! Turen går till Smögen/Kungshamn och ser hur så här:


"Bruden kommer under dessa dagar bjudas på följande:
Måndag lunch: Valfri på Smögenbryggan.
Måndag kväll: Välkomstchampange & skadjursfrossa på skonaren A. Övernattning.
Tisdag: Lyxfrukost ombord samt valfri lunch i Kungshamn.

Så klart hade vi underbart mysigt även i sällskap av lilla V som ännu behövde sin mamma för mat! För min del finns inte mycket som slår västkustens skaldjur så det här var mitt i prick!






Idén kan varmt rekommenderas.
Nästa år är det min tur...



kram

Johanna