torsdag 30 oktober 2008

Bus eller godis...

...både och tack!



Länge sedan sist. Allt bara väl och vardagen rullar på med mixat höstväder, bus och kul, barnmatsprureer, pyssel och knåp, yoga, bibbliotekstur, höstmarknad med kokosbollar, vin på tu man hand med hemvändande kompis, renoveringsplaner, vintersemesterbokning, jakten på varma barnstövlar, förmiddagskaffe (det bästa!) och i eftermiddag...egen lyxtid hos firsören!



Idag ett erkännande - jag är fast i listträsket! Ålder, lägging... eller både och, men ibland känns det som om listor är min enda chans att komma ihåg...i alla fall sånt som kanske inte är roligast att göra! Men även det där andar hamna på listor... Och på ett sätt gillar jag det. Men ibland kanske inte.

Här kommer så LISTORNAS lista:

- matlista
- att göra lista
- önskelista
- drömlista
- att handla lista
- kläder-barnen-behöver-lista
- kläder-som-jag-vill-ha-lista
- idélista
- saker-jag-blir-glad-av-lista
- shitlist
- hitlist
- ...

Well, listan (!) kan göras hur långs om helst. Vad skulle hända om man bara slutade göra alla listor? Skulle inget bli gjort då? Jo, förmodligen. Men mer än hälften skulle bli glömt. Skulle det göra någonting? Kanske inte. Mer än mindre "list-stress"...Tja, lite vardagsfilosofi. Det blir endel sånt när man går hemma med barnen. Skönt att få filosofera lite för sig själv. Tankar väcks, idéer kommer flygandes, och ibland trillar tom poletter ner! Kanske kan återkomma till det där med poletterna någon gång. Intressant. Eller åldersnoja. Vet inte.

Tvära kast...

Om du som läser nu tillhör en av dem som var med vid "avslöjandet" förra torsdagen, här kommer receptet på Choklad- & nötbrownie:
(Bör tillagas dagen före servering så att den hinner stå till sig. Förvara i kylen och ta fram strax före servering).

Choklad- & nötbrownie
(10 pers)

200 g smör
100 g mörk choklad ( 70 %)
2 1/4 dl socker
1 dl vetemjöl
3/4 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
100 g grovhackad mörk choklad
50 g grovhackade valnötter
50 g pinjenötter
50 g mandelspån

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad på svag värme i en kastrull. Låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver.
2. Rör ner mjölblandningen i den ljumma chokladsmeten. Vänd ner äggvispet.
3. Lägg ett bakplåtspapper i en ungsäker form ca 20x 25 cm. Häll i chokladsmeten och strö choklad, nötter och mandel över. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Kakan skall vara lös inuti. Låt kallna i formen.
4. Skär upp brownien i bitar. Servera, med eller utan grädde. Eller kanske med lite punch?
Något för helgen? Mys i alla helgona.
Kram

Johanna



tisdag 21 oktober 2008

Just an other magic...

...MONDAY!


I regn och grårusk promenerade vi igår in till vår lilla stad. Det var nog en härlig syn. Jag med lilla V i vagnen, L & G med varsin dockvagn. Stövlar och regnkläder. Rosiga kinder och glada miner. Det gick inte fort. Men det är ju så ofta precis vad vi vill. Att livet inte skall snurra så fort. Målet var stans konditori. Väl där önskade tjejerna bakelser att köpa med hem till förmiddagsfika. Nej, sa jag först. Jag hade mer tänkt en slät bulle. Sen sa jag ja. För varför inte egentligen? Vem säger att man inte kan äta bakelser på en måndag? Så då gjorde vi det. Och vi fick ännu en magic monday tillsammas. Om du vill att livet skall le mot dig, så gör det det. Kanske inte alltid. Men oftast.


Kram

Johanna

tisdag 14 oktober 2008

Yrla virvla vind...

...hösten är här!



Vilken vacker höst idag! Har just suttit ute med kaffe och tidning, njutit av solens strålar och riktigt laddat solljus! Värdefullt till den årstid vi nu äntrar! Än så länge gäller det bara att njuta. Dagarna hemma går fort. Fullt ös i huset och i takt med att lilla V nu blir äldre blir allt mindre tid för annat...exempelvis blogg. Än så länge lever den och jag hoppas fortsätta så, om än med färre inlägg.


Har äntligen sytt en gardin till lekrummet vi renoverade i somras! En enkel "rull variant" på hissgardin. Titta på bilden och lägg särskilt märke till det fantastiska höstträdet utanför! Ett underbart inslag, både på våren och hösten. Tänk att det är samma träd på bilderna nedan, vist är det fantastiskt!










Höst betyder också umgänge! Sist jag skrev var vi på väg till Malmö där vi hade en toppenhelg och turen att träffa flera av våra härliga vänner. Goda middagar, promenader och lite shopping...här ett smakprov - burkar kan man aldrig få för många av (okej, jag erkänner, det ÄR en last, precis som både skor och väskor...) och dessa passar perfekt i vårt kök! Bara att fylla...kanske med något ur Leilas?!




Så även om jag egentligen är en sommarmänniska så känns hösten just nu riktigt skön! Att fylla lådorna med mängder av ljus, skafferiet med de bästa bakingredienserna, nattduksbordet med böcker och sköna magasin och hyllan i lekrummet med pyssel (väntar just på en jättebeställning från Panduro!), en skön höstmössa, en mjuk storkofta och de bästa teerna...så blir det riktigt riktigt bra trots mörker och kyla ute!

Ut och kasta dig i löven!

Kram

Johanna


torsdag 2 oktober 2008

Time flies...

Hej...




...bara ett livstecken...att jag finns och att jag inte HELT glömt bort min lilla blogg! Tiden tycks ibland flyga fram och räcker inte riktigt till...till allt man vill...känns igen?

Hur som helst, vad gör jag då? Njuter fortfarande mammalivet med tre härliga tjejer som håller mig sysselsatt! Vardagen är skön och vi njuter. I tokigt naiv tro (men det är bra!) att annat än det vanliga rutinerna och aktiviteterna skall bli gjorda startas projekt längs vägen...börjar sy lite nya gardiner, sprider ut foton över hela vardagsrummet från de senaste typ fem åren för att göra fotoalbum...försöker få styr på lite gamla möbler, shoppar och fyller på vintergarderoberna, frossar i allt som har med äpplen att göra...mos, juice, äpplekakor, paj...you name it. Landade in på After Work på jobbet igår, kändes kul det med - gott!

I helgen styr familjen kosan mot Malmö och goda vänner där...mysigt!

I dag landade Lantliv i brevlådan så nu är det den, te och soffan som väntar!

Tills vi hörs igen...

kram

Johanna