måndag 29 december 2008

Krisp & Nyårsglitter...

...hos Flickorna på Bellis!




Vi presenteras en alldels underbart krispig dag! Om man kunde bita i luften skulle det säga krrraaasccch....tror jag. Dagarna mellan jul och nyår är sköna. Julen har sin charm med tradition, familj och mys. Nyår är fest, glam, hopp och löften. Där emellan är det bara vara (i bland ett slitet uttryck, eller hur? Men det är ändå så bra). Det är vi nu. Biter i luften, busar och trivs. Blir rosiga om kinderna, fotograferar och läser. Som gjort för att skapa lite balanslivets våg.





Önskar nu alla nära och kära och kanske en och
annan annan som hittat hit ett riktigt
GOTT NYTT ÅR!
Lova dig själv tid, tillit, värme och kärlek
så kommer 2009 bli ett fantastiskt år.





Tills vi ses igen,

Kram
Johanna

onsdag 17 december 2008

Ha kul...

...i jul!
Bild: http://www.junibacken.se/


Minisemester...det är bra det! Vi tog några dagar semester och åkte till goda vänner i Vaxholm! Bortsett från x2000 förmåga att sätta balanssinnet ur spel för de små så var ju bara tågresan ett riktigt äventyr! Väl där har det varit lek och bus hela helgen och riktigt mycket julstämning med julbord, glögg, äkta luciatåg i fullsatt kyrka, julklappar, tur genom huvudstadens shoppingstråk och inte minst...en hel dag i sagovärlden! Junibacken är det mest fantastiska ställe man kan tänka sig och kan varmt rekommenderas för stora och små. Förutom det permanenta sagotåget och Villa Villekulla pågår just nu en Elsa Beskow utställning Hur underbart är det inte att få leka i självaste hattstugan, hoppa på Tomtebobarnens svampar och träffa livslevande Älva och Kotte ur självaste Solägget? (boktips!) Energikick i december!
Ja...december ja! Så fort den går...årets sista månad, det är vi nog inte ensamma om att tycka här på Bellis. Men vi gör mycket kul också. Här är rena pysselfabriken för tillfället...Då jag själv är ganska bra på att starta ( och ja, sämre på att avsluta!) olika projekt, gärna åt det pyssliga hållet, så inser jag nu...äpplet faller inte långt ifrån....just det. Mina två "stortjejer" pysslar så saxarna glöder, klister all over och absolut ingen tejp kvar så långt ögat når, trots att jag köpte 5 rullar här om veckan! Kunde inte låta bli att små le när 3-åringen idag tittade på mig och sa :- "Mamma, nu måste vi hålla ordning!" Troligen min vanligaste replik! Till stor del kommen av att yngsta aktrisen tycks ha tagit rollen som dammsugare...hon äter allt som kommer i hennes väg! Nedan några bilder ifrån Flickorna på Bellis julstuga.


Saffransbullar med apelsin & mandelmassa


Dekorationsdags - Pepparkaksdass & hjärtan




Fröken Olsson - lucia i vår trädgård!


Det var allt för denna gång...tomten kallar!
Kram
Johanna

söndag 7 december 2008

Julkarameller


Söndag eftermiddag vid köksbordet. Adventsmys. Hittills en rikitigt skön, social och inspirerande helg med underbara julkarameller. Julfest med tjejgänget. Julmarknad med barnen. Julkonsert med 3-rätters middag på Vara konserthus med världens skönaste vänner. Bohuslän Big band med Nisse Landgren och Rigmor Gustafsson. Ös och stämningsfullt på samma gång. Nu snickrar vi lite på julkappslistan, finular över julkort och kanske blandar ihop lite söta ingredienser till en kola eller annat att fylla vackar burkar med. December är skönt när man tar sig tiden. Men inte gör allt. Prioritera det du tycker är viktigt. Välj. Då blir det bra.
Kram
Johanna

tisdag 2 december 2008

Produktionsstopp...

...nu löst!


Det som en gång var tänkt att vara ungefär en fundering i bloggformat/vecka har på sista tiden förvandlats till /månad...Såklart ligger tidbrist till viss del bakom... Men också maskinfel. Vår dator från tidsepok stenåldern om du frågar vissa.....har varit extremt trött och tagit sig fram likt en snigel. (Ok, dagens i-lands problem. Jag vet. ) Detta har i sig inte direkt lett till fler blogginlägg precis! Men nu är det andra bullar hos Flickorna på Bellis, som ser ut så här:


Så när jag nu sitter här i köket med saffransbullar snart påväg in i ugnen är jag grymt nöjd! Som en extra julklapp finns är den laddad med Photoshop Elements...riktigt spännande tycker jag och jag längtar tills jag får tid att utforska det!



Förhoppningsvis bär detta med sig lite mer kontinuitet här på bloggen. Jag är ändå förvånad och imponerad av er som går in och kikar då och då ändå...trots skralt med inlägg. Tack.

December och adventstider är så mysigt. Speciellt när man är föräldrarledig tycker jag. Då hinner man fixa och pyssla både tillsammans med barnen och i hemmet. Och njuta. Så att december och jul inte blir hets och stress utan en förgylld tid av ljus och värme. Det vill jag ha. Mycket ljus och värme. Gårdagens stora happening här hemma var den här:




Så snäll han här tomten, som hängde upp alla paket där natten till 1:a december. L, 5 1/2 år, hade ändå en fundering i går eftermiddag....- Är det inte lite konstigt att tomten har likadana inslagninspapper som vi har? Och att han viste att Vera, 9 månader, älskar majskrokar?


Jo...vist är det konstigt alltid....


Kram
Johanna