söndag 25 januari 2009

Kalasdags...

...hos Flickorna på Bellis!

I helgen har vi firat äldsta dotterns 6-års dag. Stort så klart. Underbart att följa den lilla pirriga tjejens väntan på den stora dagen. Ger sköna flach backs till egen barndom. Först nedräkning. Sedan tidig tidig morgon med otålig väntan på sång, födelsedagsbricka och paket! I en värld för tillfället inspirerad av LasseMajas detektivbyrå var nog riktiga walkie talkies en riktig lyckoträff i morgonens paketskörd. Eller lådan fylld med pyssel....
Framåt lunchtid fylldes huset av 10-talet fnittriga kalastjejer! Hamburgebar och 6-årstårta varvades med disco, lekar, godisregn och skattjakt!




När tonerna från Amy lagt sig, 2 liter popcorn dammsugits upp, vänt på duken (ok...bytt ut...) och i skymningen tänt ljus så fylldes åter huset av födelsedagsuppvaktare i släktformat! Och firandet fortsatte. Tänk att så många vill vara med och fira vår tjej. Verkligen fint. En lycklig stor liten 6-åring kröp till kojs på kvällen med nyförvärvade riktiga kaninsaker under sängen...i väntan på den riktiga kaninen, men det blir först till sommaren!






...i hundrade år. Det är stort att få fira sina barns födelsedagar. Vilken skatt. Härligt att tänka tillbaka på dagen de föddes. Alla stora känslor som vällde över en då. Och som sedan bara växer sig starkare och starkare. Tänk att få följa dem på livets stig, försöka vara en bra förebild och en hand att hålla i, både i livets med- och motgångar. Många saker vill man ge sitt barn, då tänker jag inte precis på de som är lätta att slå in. Allt det andra. Kärlek och Tillit. Det är två saker jag själv strävar efter att ge dem. På födelsedagen. Och alltid annars.
God Natt mina prinsessor och alla andra!



kram Johanna

måndag 19 januari 2009

Vandra in...

...sväva ut!

Foto: www.varbergsstadshotell.com

Vist är det en härlig mening...Vandra in, sväva ut! Texten möter man på väggen när man kliver in på Asia SPA i Varberg. Just där vandrade jag in tillsammans med mamma och syster i fredags! Och på lördagen svävade vi ut! Däremellan njöt vi av tvagning enligt japansk sed, yoga pass, bad i olika pooler med bubblor av alla tänkbara slag, varma källor och bastubad, upplevelse duschar osv! Utöver det middag och härligt umgänge...och inte minst...småbarnsmamma som man är...ostörd nattsömn. Vilken lyx. Det borde liksom ingå som ett tillägg i föräldrarpenningen....nått som alla mammor (ok pappor också då!) borde få uppleva då och då! Well, kan varmt rekommendera stället. Varberg kunde dessutom bjuda på riktigt bra shopping denna helg - lite extra guldkant!

Januari rullar på, som alltid lika överraskande snabbt. Vi planerar...för tillfället 6-års kalas på lördag och tillbyggnad på huset i mars! Båda kräver planering, om än av lite olika slag. Men lika kul båda två.

Fortsätt sväva....det är ditt liv!

Kram

Johanna

tisdag 6 januari 2009

And the colour is....

Sent om sider....God fortsättning! Hoppas det nya året skålades in under en glittrigt alldeles underbar kväll...så blev det i Villa Bellis, i goda vänners lag! Dessutom med raketer i luften och bubbel i glasen. Lyxigt!

Nytt år. Ett oskrivet blad. Alltid lika spännande. Lite läskigt också. Att se tillbaka på året som var, sammanfatta och att sedan blicka framåt. Lätt att bli lite nostalgisk. Men också förväntansfull. Vad kommer nu? Blir 2009 ett lika fint år som 2008?

Säkert är detta inre filosoferande en bidragande orsak för min del till att införskaffa det nya årets kalender nästan blir lite heligt. Jag är barnsligt förtjust. Och kan, om jag har otur, uppehålla mig löjligt länge kring vilken färg den skall ha. Ja, jag erkänner, beslutsångest existerar som ett inslag här ibland.

Men i år bestämde jag mig. Innan. Inte för vilken färg. Nej, utan för att det får ta max 5 minuter att välja. Och det gick! And the winner is....Pink!

Nu den bara att fylla. Januari innehåller redan sköna upptåg. SPA med mor och syster, Disney Prinsesses on Ice show med L & G i Gbg, födelsedagsfirande av äldsta dottern blandat med härliga vardag som gäller att göra precis så bra som man önskar ha den!

Insipirerad av en av mina absoluta favoritbloggar; Signes Vind har julens ledighet givit mig liten chans att kika närmare på Photoshop...se bilden ovan! Där finns så mycket kul...men så lite tid. Vist är det ändå gott när man också genom små steg kan komma närmare sina drömmar! Keep on dreeming!

Önskar Dig det allra bästa 2009!

Kram
Johanna