söndag 14 juni 2009

Först...Tack alla Ni som ihärdigt fortsätter att titta in på bloggen...trots att den stått still i många veckor nu...Jag är förvånad men också så klart glad...bloggen har uppenbarligen berört någon där ute....

Stått still ja....som ni säkert vet pågår här ett tillbygge. Maj är alltid en intensiv månad, med ett bygge och alla dess beslut blir det ännu mer så. Men också väldigt roligt. Mitt i detta prioriterades inte bloggen, så enkelt är det! Men nu är jag tillbaka med en liten rapport...



Vi har kommit en bra bit på väg...på ett sett till finalen! Våra kära snickare har gjort sitt och lämnat, det kändes nästan lite tomt efter att ha haft dem här, frukost liksom lunch, i nästan tre månader! Vi är så nöjda med deras jobb! Det som nu återstår är allt finlir...oj då...det blev en hel del. Ni vet...tapeter, målas, lister, slipa golv, fixa till trädgården efter dränering osv osv! En rolig resa som får ta sin tid!





Badrummet njuter vi nog mest av! Stort, ljust och luftigt. Gott om plats att leva loppan med tre barn samtidigt! Och tandborstningen blir nästan exotisk när man kan sköta den på balkongen varma sommarkvällar! Badkaret nyttjas flitigt och är en storfavorit, såväl hos vuxen som hos barn. Och jag blev nöjd, med kommoden. Tänk alla dessa timmar i butiker och på nätet, för att hitta inredning som stämmer med drömmen. Vist är det en tillfredsställelse när bitarna sedan faller på plats. Och jag blir stärkt i min tro att det är detaljerna som gör det...Än fattas några delar tex ett skåp...kan det blir sommarens auktionsfynd kanske? Vi får se!



Annat nytt för oss är alla dörrar! Vi gick från en (ytterdörren) till fyra! Källardörr, dörr bak till trädgården, och balkongdör...nya inslag som gör vardagen enklare och roligare! Som skymtas på bilderna är också fönstren många....trots att vardagsrummet och dess "glasveranda" än så länge saknar både tapeter och målarfärg har vi inte kunnat motstå att duka där till junis födelsedag...En ljuvlig känsla, lyckan av att ha nått ett sedan länge planerat mål!




Dörren ovan skall så småning om få samma färg som fönstren, så även trappräcket. Och tillbygget naturligtvis samma färg som huset! Vi väntar också på ett specialsnickrat överljus som skall monteras ovanför dörren...än några pusselbitar kvar alltså!
Undertiden gäller det också att fånga dagen! Naturen är fantastisk att vara i, det försöker vi nyttja så mycket som möjligt! Midsommar vankas, NU är tiden att frossa i jordgubbar...kom ihåg det!
kram
Johanna
Ps...kanske närmar sig grand finale även för bloggen...vi får se...






6 kommentarer:

Gustav sa...

Yeah, vilken utveckling! Skall bli kul att se live till helgen!

Lina sa...

Hej!
Oh, va spännande att få se lite mer av utbygget! De är ju SÅ fint! WoW! Måste dra maken ur soffan så han får kika, drömmer ju om ett utbygge här hemma också!!!

Må så gott & ha en underbar sommar om vi inte hörs av!

Kramar, Lina

Solsjö - Under en vind sa...

Vad fint ni gjort!!!! Jag bara tittar om och om igen....

Hoppas att du haft en toppensommar! Kram!

signerat 71 sa...

Hej, Hej,
Jag är helt ny här i bloggvärlden och jag halkade in på din sida via VITA RANUNKLER. Vilket tillbygge ni gjort - WAOW. Så fint och vilken härlig blogg du har.
Kram J

Huset på kullen sa...

Oj vilket underbart badrum. Kul med lite inspiration då vi har tänkt göra om våra i höst.

Hoppas du har en bra sommar! /Linda

.. sa...

okej kul :)