söndag 25 januari 2009

Kalasdags...

...hos Flickorna på Bellis!

I helgen har vi firat äldsta dotterns 6-års dag. Stort så klart. Underbart att följa den lilla pirriga tjejens väntan på den stora dagen. Ger sköna flach backs till egen barndom. Först nedräkning. Sedan tidig tidig morgon med otålig väntan på sång, födelsedagsbricka och paket! I en värld för tillfället inspirerad av LasseMajas detektivbyrå var nog riktiga walkie talkies en riktig lyckoträff i morgonens paketskörd. Eller lådan fylld med pyssel....
Framåt lunchtid fylldes huset av 10-talet fnittriga kalastjejer! Hamburgebar och 6-årstårta varvades med disco, lekar, godisregn och skattjakt!




När tonerna från Amy lagt sig, 2 liter popcorn dammsugits upp, vänt på duken (ok...bytt ut...) och i skymningen tänt ljus så fylldes åter huset av födelsedagsuppvaktare i släktformat! Och firandet fortsatte. Tänk att så många vill vara med och fira vår tjej. Verkligen fint. En lycklig stor liten 6-åring kröp till kojs på kvällen med nyförvärvade riktiga kaninsaker under sängen...i väntan på den riktiga kaninen, men det blir först till sommaren!






...i hundrade år. Det är stort att få fira sina barns födelsedagar. Vilken skatt. Härligt att tänka tillbaka på dagen de föddes. Alla stora känslor som vällde över en då. Och som sedan bara växer sig starkare och starkare. Tänk att få följa dem på livets stig, försöka vara en bra förebild och en hand att hålla i, både i livets med- och motgångar. Många saker vill man ge sitt barn, då tänker jag inte precis på de som är lätta att slå in. Allt det andra. Kärlek och Tillit. Det är två saker jag själv strävar efter att ge dem. På födelsedagen. Och alltid annars.
God Natt mina prinsessor och alla andra!



kram Johanna

4 kommentarer:

Solsjö - Under en vind sa...

Vilken lyckad dag er prinsessa fick!!! Må tro att hon var lycklig!

Kram!

Hanna sa...

Fin tårta och hoppas att dottern hade ett bra kalas!
hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Jes/Vita villa vila sa...

Å vilket mysigt 6-årskalas ni ser ut att ha haft! Jättefin tårta & vad roligt med hamburgerbar :)

Önskar dig en fin vecka!

Jes

Lina sa...

Hej!
Vilka underbara kalasbilder! Kan tro att den lilla stora 6åringen var nöjd! Hamburgerbaren var ju så cool ;- )

Må så gott! Kram, Lina