måndag 26 maj 2008

Före Under Efter...

...en köksrenovering!

Villa Bellis var en förälskelse vid första ögonkastet! Vi fann ett underbart gammalt hus från 1925 och såg på visningen så klart inget annat än gamla spegeldörrar, spröjsade fönster, högt i tak, många små roliga rum, matkällare med syltburkarna på rad, gammaldags skafferi, höga vackra lister osv...och okej, en hel del potential!


Just potential har sedan dess blivit något av ett ledord! I stort sett hela Villa Bellis var senast renoverat under 70-talet...sakta men säkert förvandlar vi nu potentialen till verklighet och vandrar från brunt till ...ja just det vitt! Med en hel del sågspån i håret på vägen...På de snart 5 åren i huset har vi kommit en bra bit på väg, men mycket återstår! Ibland känns det frustrerande, men nästan alltid mest roligt! Och jag tror faktiskt att det lite grann stämmer, som Boye sa..."det är vägen som är mödan värd". Här följer en bildkavalkad över köksförvandligen!



FÖRE




Kök à la 70-tal! Det mest fantastiska...
det gick att sälja på Blocket!!!

UNDER

Här undrade vi ju lite vad vi hade gett
oss in på...




EFTER


...men några veckor senare kände vi oss mer än nöjda!
Äntligen ett nytt kök på plats!


Vi har inte ångrat oss en dag!




Kökssoffan snickrade min far när han gick i sjätte klass, cirkus 1961!


Härliga inspirerande kokböcker samsas med auktionsfynd!



Här sover lilla V om dagarna - mitt i händelsernas centrum!

Ja, det var köket som det ser ut idag! Som ni förstår finns är ständigt projekt och kameran ger en fantastisk möjlighet att dokumentera vad vi åstadkommer! Med ett brinnande intresse för inredning är det såklart underbart att få bo, leva och förvandla Villa Bellis! För oss är det viktigt att leva och njuta under tiden också, och med tre sessor i huset och myckat annat kul i livet så får det ta den tid det tar. Helt enkelt!

Önskar Dig en ljuvlig kväll! Nyp dig själv i örat och fråga...är det verkligen sant?! Att jag har det såhär bra! För det tror jag du har...

kram Johanna

1 kommentar:

Monkan sa...

Hej. Underbara bilder ! Vilket fint kök !!!! Kommer att cirkulera vidare på din trevliga sida.
Ha en fin dag
Monika